Af en toe zon, in het noorden enkele buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Vanmiddag is er een afwisseling van zon en stapelwolken met in het noorden enkele buien. In het noordoosten is daarbij kans op onweer en plaatselijk veel regen doordat de buien langzaam trekken. In de loop van de avond doven de buien langzaam uit. De maxima lopen uiteen van 20°C aan zee tot ca. 24°C in het noordoosten. De wind is zwak tot matig. In het noorden komt de wind uit het noordoosten, in het zuiden uit het westen.

In de nacht naar maandag komen er opklaringen voor en is het overwegend droog. Er kunnen enkele mistbanken ontstaan, de kans daarop is het grootst in het midden en noorden van het land. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C. De wind is zwak en veranderlijk.

Maandag overdag is er vooral in de ochtend hier en daar nog ruimte voor de zon. Geleidelijk krijgt de bewolking de overhand en lokaal kan er een bui tot ontwikkeling komen. De maximumtemperatuur varieert van 22°C in het westen tot 25°C in het oosten. De wind is zwak en komt uit een overwegend oostelijke richting. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 11/07/2021 13.55 uur LT